Biorazgradljivi kavlji za montažo robotskih kosilnice AutoMow

Dansko podjetje AutoMow je prvo izdalo biorazgradljive kavlje za pričvrščevanje žice pri montaži robotskih kosilnic. Ponujajo jih kot trajnostno zeleno alternativo kavljem iz plastike za enkratno uporabo. Kavlji so 100% biorazgradljivi in upoštevajo vse EU regulative. V zemlji se v času 1-2 let počasi razgradijo in postanejo kompost. Narejeni so iz 100% naravnih materialov, ne vsebujejo plastike a so popolnoma enako močni kot plastični kavlji.

Kakšni so problemi s plastičnimi kavlji?

No za začetek, niso prijazni do okolja. Ni pa to edina težava.

Pri montaži robotske kosilnice, se večkrat v življenjski dobi zgodi, da se omejevalna žica prekine. Po več letih je lahko tako poškodovana, da je potrebno zamenjati daljše odseke, v nekaterih primerih pa celotno montažo. Pri tem je potrebno odstraniti staro žico, saj lahko ovira novo, prav tako je škodljivo okolju. Odstranjevanje žice, ki se je pogreznila v zemljo in je pribita s plastičnimi kavlji pa je vse prej kot lahko opravilo. Biorazgradljivi kavlji v veliki meri odpravijo težavo.

Kaj je rešitev?

Ob montaži robotske kosilnice uporabite biorazgradljive kavlje. S tem bo kasnejše odstranjevanje zanke mala malica, v zemlji pa ne boste imeli plastičnih odpadkov, kot so kavlji in stara žica. Tako ste lahko tudi vedno prepričani, da delate s pravo žico.

Rešitev je lahko tudi bolj zanesljiva in predvsem pravilna izbira omejevalne žice robotskih kosilnic. Proizvajalci ponujajo različne trdote in debeline zaščitnih slojev. Načeloma je tako, da kjer je instalacijski material dobavljen s kosilnico, je ta najslabše kakovosti. Kar poveča možnost ponavljajočega popravljanja. Izberite kakovosten instalacijski material za robotske kosilnice in brez skrbi in trajnostno naravnani.

Pri nas nudimo zgolj kakovosten instalacijski material. Preverite instalacijski material za robotske kosilnice.