Škarje za živo mejo

Škarje za živo mejo uporabljamo za urejanje grmičevja in travnatih površin. Ker so velike, lahko dosežemo težko dostopne predele, ki jih z običajno kosilnico ne bi mogli doseči. Precej uporabnikov ima sicer doma že ročne škarje, vendar so v zadnjem času pridobile na popularnosti električni, motorni in akumulatorski obrezovalniki grmovja oziroma električne škarje za živo mejo. Škarje za živo mejo so nepogrešljivo vrtno orodje, če želimo doseči lep izgled žive meje in trate.

Katere škarje za živo mejo izbrati?

Škarje za živo mejo morate, ko živo mejo obrezujete, držati v rokah, zato upoštevajte vašo moč, ko škarje za živo mejo kupujete. Občasno jih morate držati tudi navpično. Upoštevati morate tudi vrsto žive meje in samo dolžino škarij. Škarje za živo mejo imajo različno težo. Manjše škarje imajo težo med 0,5 kg do 2 kg, srednje velike škarje za živo mejo imajo težo med 2,5kg in 3,5 kg, velike škarje pa imajo težo med 3,8 in 5kg. Dolžina rezila je pri škarjah različno dolga. Krajša rezila so primerna za urejanje podrobnosti na grmičevju in sicer imajo dolžino med 10 cm in 13 cm. Daljša rezila pa so namenjena za obrezovanje visokih živih mej in imajo dolžino med 40 cm do 60 cm. Močnejši motor kot imajo škarje za živo mejo, lažje in hitrejše bo urejanje debelejših vej. Nekatere izmed škarij imajo tudi ergonomsko oblikovan ročaj, ki omogoča lažje upravljanje z orodjem. S teleskopskim držalom boste tudi z krajšimi škarjami dosegli težko dostopne predele.

Uporaba škarij za živo mejo


Od razmika med rezili in močjo škarij je odvisno, kako debele veje bomo lahko prerezali. Najbolj pomembna poleg razmika med rezili in močjo škarij je sicer ali so rezila dobro nabrušena. Prerežete lahko veje do debeline 40 mm. Gumiran ročaj poskrbi za varnost in zaščito pri delu. Dvoročna varnostna stikala skupaj z zavoro rezila zagotavljata precejšnjo stopnjo varnosti pri delu s škarjami za živo mejo. Ko prenehamo z delom, na rezila nataknemo zaščito za rezila, kar nudi še dodatno varnost. Veliko škarij za živo mejo ima tudi samodejno povratno stop stikalo, kar pomeni da se stikalo za zagon takoj ko prenehate s delom prestavi v položaj za zagon – tako so škarje za živo mejo vedno pripravljene za takojšnje delo. Dušilci tresljajev omogočajo udobnejše delo.


Katere vrste škarij poznamo?


Poznamo akumulatorske, električne in bencinske škarje. Akumulatorske omogočajo
rezanje brez kabla. So cenovno najbolj ugodne in lahke za uporabo. Električne škarje za živo mejo potrebujejo za svoje delovanje električno napajanje nekje v bližini. So tihe pri delovanju. Bencinske pa so najbolj močne škarje, za svoje delovanje pa potrebujejo bencin. Rezanje z njimi sicer povzroča nekaj več hrupa in škarje za živo mejo na bencinski pogon povzročajo več tresljajev, vendar tovrstne škarje omogočajo precej avtonomije. Modeli imajo različne moči, vibracije, hitrosti in dolžine rezila, V naši ponudbi imamo kvalitetne znamke škarij za živo mejo Stihl, Husqvarna, Honda in Gardena. Škarje za žive veje v naši ponudbi so idealne za hitro in natančno oblikovanje in vzdrževanje živih mej na preprost način, ne glede na to kako velike žive meje imate.

preberi vsemanj
Prikaži kot Mreža Seznam

22 elementov

na stran
Nastavi padajočo smer
Prikaži kot Mreža Seznam

22 elementov

na stran
Nastavi padajočo smer