Vrtna tehnika avstrijsko-nemškega proizvajalca AL-KO, letos obeležuje 90 let. Celotno zgodovino so sledili trendom in se na trgu uveljavili kot nižje cenovna, a vseeno kvalitetna izbira. To potrjujejo s sloganoma "Quality for life" ali "Kakovost za življenje" in "Engineered in Germany, made in Austria" ali "Zasnovano v Nemčiji, izdelano v Avstriji". Leta 2015 pa so ambicije podjetja AL-KO prerasla v resničnost, ko so z novo blagovno znamko Solo by AL-KO zapluli na trg premium blagovnih znamk. 

Solo by AL-KO

Kot že omenjeno, je Solo by AL-KO premium znamka podjetja AL-KO. Kaj pomeni premium? Pomeni večjo zanesljivost, kakovost, dobavljivost rezervnih delov in servisno mrežo. Pomeni tudi inovacije, ki so vedno najprej predstavljene pri premium znamkah. Tovrstne blagovne znamke imajo še eno prednost, kupite jih lahko zgolj pri specializiranih trgovcih. S tem proizvajalci zagotavljajo najboljše svetovanje strokovno usposobljenih trgovcev ter zanesljivo servisno mrežo.

Naše podjetje se bo najbolj osredotočalo na njihovo kosilno tehniko. Torej robotske kosilnice Robolinho, vrtne kosilnice, vertikulatorje in traktorje, ki so tudi v stalni zalogi. Dodatno pa Solo by AL-KO ponuja še motorne kose, riderje in ostale kosilne stroje, verižne žage in snežne freze. Prav tako je pri nas na voljo celoten asortiman AL-KO.

Robotske kosilnice Robolinho Solo by AL-KO

Robotske kosilnice zadnjih nekaj let zelo uspešno nadomeščajo klasične kosilnice. Omogočajo avtonomno in zanesljivo košnjo vseh vrst površin. Tako lahko vaš dragocen čas porabite za bolj pomembne opravke. Kot eden vodilnih proizvajalcev kosilne tehnike, je seveda tudi AL-KO ponudil svojo paleto robotskih kosilnic. Po naših izkušnjah se Robolinho postavi tik ob bok nekaterim drugim premium znamkam, kot sta Stihl in Honda. Ne dosega pa avtonomije in kakovosti programa Husqvarna Automower.

Preberite več o ROBOTSKIH KOSILNICAH

Primerna območja

Robotske kosilnce Robolinho ponujajo 8 različnih modelov, s katerimi pokrivajo različne zahteve uporabnikov in travnate površine od 300 do 2000 kvadratnih metrov. Najmanjša modela zmoreta 30% oz. 35%, ostali modeli pa do 45% naklona. S tem asortimanom pokrijejo več kot 90% obstoječih zelenic. 

Tehnologija

Kot se za premium znamko spodobi, linija Roblinho ponuja številne sodobne tehnologije. Odvisno od modela, so robotske kosilnice opremljene s  senzorjem za dež, sistemom za premagovanje ozkih pasov ter povezljivostjo s pametnim telefonom preko Wi-Fi ali mobilnega omrežja. Slednje pa dopolnjujejo z lastno aplikacijo AL-KO in TOUCH. Ponujajo tudi delovanje preko sistema IFTTT (if this than that) in Amazon Alexa.

Namestitev

Namestitev robotske kosilnice Solo by AL-KO je izjemno preprosta in hitra. Vse kosilnice so dobavljive s primerno količino montažnega materiala in navodili za montažo. Praktično je potrebno samo paziti, da je postajo pravilno obrnjena in žica položena na primerno razdaljo od roba. Robotska kosilnica je potem takoj pripravljena za uporabo. Za najboljši rezultat košnje pa so na voljo tudi nekatere posebne nastavitve.

Vrtni traktorji Solo by AL-KO

Vrtni traktorji se po našem mnenju uvrščajo v sam vrh razmerja med ceno in kvaliteto. Izjemna kakovost izgradnje, atraktiven izgled in številne premium funkcije za zelo konkurenčno ceno. Vse to in še več so vrtni traktorji Solo by AL-KO.

Modeli vrtnih traktorjev

Ponudba traktorskih kosilnic Solo by AL-KO zajema dva razreda, Comfort in Premium. Comfort ponuja tako traktorje brez košare, kot s košaro, z eno ali dvo-valjnim motorjem ter za površine od 5000 do 7000 kvadratnih metrov. Premium pa ponuja mnogo več. Vsi traktorji imajo košaro, dvo-valjni motor, hidrostatičen pogon in elektromagnetno sklopko. Mogoče pa so številne dodatne funkcije, kot so zapora diferenciala, elektronsko praznenje koša, el. zagon, LED zaslon... Vse to za košnjo območij preko 10000 kvadratnih metrov. Pri traktorjih ne moremo mimo motorjev. Solo by AL-KO vrtni traktorji so lahko opremljeni z Briggs&Stratton ali AL-KO lastnim motorjem, ki jih zanje izdeluje Loncin. Na voljo so motorji od 10 do kar 20 konjskih moči pri minimalnih obratih.

Preverite vse MODELE

Tehnologija

Poleg klasičnih funkcij, ki so nepogrešljive pri vseh vrtnih traktorjih, Solo by AL-KO ponuja nekatere dodatne tehnologije in funkcije. Prva morda ni toliko funkcija, potrebno pa je zopet omeniti izjemno kakovost in udobje traktorjev. Ponujajo traktor za mulčenje visoke trave, s posebnim kosiščem in traktorskimi pogonskimi pnevmatikami. Model z zaporo diferenciala je namenjen košnji hribovitih predelov, omogoča pa tudi učinkovito pluženje snega, z montažo snežne deske.  Pri vseh modelih Premium, je kot dodana oprema na voljo montaža elektronskega praznjenja košare.  Nekateri modeli ponujajo tudi elektronski zaslon, na katerem spremljamo nivo goriva, servisni interval število ur, stanje akumulatorja in nekatere druge parametre. Skratka še enkrat, premium kakovost in funkcije za pametno ceno.

Bencinske vrtne kosilnice Solo by AL-KO

Povsem enako kot vrtni traktorji, se tudi vrtne kosilnice Solo by AL-KO uvrščajo v sam vrh razmerja med kvaliteto in ceno. Široka ponudba modelov z različnimi naprednimi funkcijami, atraktivnim izgledom in pametno ceno, bo zadovoljila vsakega uporabnika. Trije razredi kosilnic, Easy, Comfort in Premium, ponujajo modele za vse vse, od domačih uporabnikov do profesionalcev.

Preverite vse MODELE

Bencinske vrtne kosilnice Solo by AL-KO EasyPRO

Osnovni razred ponuja modele širine od 42 cm do 51 cm, s katerimi lahko kosimo od 800 do 1800 kvadratnih metrov. Modeli so serijsko opremljeni s košarami, opcijsko pa ponujajo tudi mulčenje. Opremljeni so z AL-KO Pro motorji z 1,9 oz. 2,1 konjskimi močmi. Ohišja so iz jeklene pločevine, 60L košare pa iz umetne mase. Vsi modeli imajo oležajena kolesa in tehtajo od 25 kg do 35 kg. Tudi osnovni modeli imajo tehnologijo MaxAirflow, ki omogoča 100% napolnjenost košare.

Bencinske vrtne kosilnice Solo by AL-KO ComfortPRO

Najbolj prodajani razred vrtnih kosilnic, Solo by AL-KO dopolnjuje s svojimi odličnimi modeli. Ti ponujajo širine košnje od 42 cm do 51 cm, ter višine od 30mm do 80 mm, ta je centralno nastavljiva. Paradni konj tega razreda je model 5231 SP-H, ki je opremljen z motorjem Honda GCVx 170 in vsemi načini košnje. Ostali modeli imajo motorje AL-KO pro in vsi razen vstopnega modela, vse opcije košnje. Namenjeni so košnji od 1000 do 2000 kvadratnih metrov, vsi imajo oležajena kolesa in 70 litrski koš. Tehnologija MaxAirflow pa omogoča 100% napolnjenost košare.

Bencinske vrtne kosilnice Solo by AL-KO PremiumPRO

PremiumPro je razred namenjen profesionalnim ali zelo zahtevnim domačim uporabnikom. Ponuja širine košnje od 46cm do 53cm, s katerim kosite površine do 3000 kvadratnih metrov. Opremljeni so z Briggs&Stratton ali Honda motorji. Odvisno od modela ponujajo številne premium funkcije, kot so aluminjasto ohišje in kolesa, sklopka nožev, brezstopenjsko nastavitev višine, variabilen pogon, elektronski zagon... Robustne in s številnimi funkcijami opremljene kosilnice se postavljajo ob bok najboljšim znamkam na trgu.

Solo by AL-KO in Duseti d.o.o.

Kot zapisano v uvodnem delu, se bo naše podjetje osredotočalo predvsem na kosilno tehniko s 4-taktnimi motorji. Tako smo se odločili zato, ker želimo našim strankam predstaviti le najboljše stroje, za katere lahko jamčimo tudi kasnejšo servisno podporo. Menimo, da se program Solo by AL-KO s stroji, ki jih ponujamo, postavlja ob bok najboljšim znamkam v tem segmentu na tržišču.